Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lör  12 - 01
Sön  12 - 00
 

Älghjärtat

SNACKS

Gougères fylld med engelsk cheddar 60

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Friterade fläsksvålar med chipotlemajonnäs 55

Tryfferade popcorn 65

Riven Comté & torkad svart trumpetsvamp.

Foie Gras- & kycklingleverparfait 80

Rostad brioche, chutney på schalottenlök, rå svamp & havssalt.

Kryddiga kycklingvingar 70

Smält smör, bleu de Laqueuille & friterad persilja.

 

 

FÖRRÄTTER

Tysk Vit Sparris 195

Smörstekta toppmurklor, rostade valnötter & burre blanc med tryffel.

Lobster roll med jalapeño & gurka 205

Färsk hummer, rostad brioche, kräftstjärtar, paprika- & chilimajonnäs samt espelettepeppar.

Gravad Auroralax ”sashimi grade” 155

Smörstekta potatisplättar, äpple, Arenkhakaviar, färska örter & crème fraiche från Väddö Gårdsmejeri.

”Salade Niçoise” 175

Sotad tonfisk, vaktelägg, variation på tomater, färska bönor samt basilikapistou & Taggiascheoliver.

Handskuren tartar på sotad kalvinnanlår med hasselnötsmajonnäs 165

Rostad palsternackspuré, gelé på svarta vinbär, krispig rödkål & kryddig krasse.

Halstrad kammussla ”Signatur” 210

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

 

 

VARMRÄTTER

Ungsbakad Fjällröding med grön sparris & sauce vin Blanc med forellrom 275

Vittoppiga rädisor & lättrökt, smörslungad Rattepotatis.

”Salade Niçoise” 270

Sotad tonfisk, vaktelägg, variation på tomater, färska bönor samt basilikapistou & Taggiascheoliver.

Smörbakad piggvarsfilé med pocherad kungskrabba & arenkhakaviar 415

Serveras med pommes duchesse, smörad vitvinsås & syrad gurka.

Stekt Oxrevben ”48h” med lättrökt oxhjärta 280

Pepparrot, rotselleriremoulad, rödvinssky & picklade senapsfrön. Serveras med äppelsallad & friterade lökringar.

Hel svensk vårkyckling 285

Kycklingmousseline, spritärter, brynt citron, ramslöksmajonnäs, spetskål & hasselnötter..

Skogssvamp, ägg 63,4° & rotselleri 235

Ekologiskt ägg från Sanda hönseri, syrad pärllök, pinjenötter, ragu på skogschampinjon, Comté samt buljong på rostad kål.

Kalvhögrev ”48 h” to share 495

Crème på rostad jordärtskocka, sherrysås, skogssvampsoppa, sotade bönor, rostad vitlök & timjan.

 

 

KLASSIKER

Fish & chips ”TFE” 255

Friterade torskslag, trippeltillagade pommes frites, dill- & kaprismajonnäs, picklade grönsaker & grillad citron.

The “Spice Girl” burger 180

Gjord på oxhögrev, bringa & talg, knaperstekt bacon, ”Seriously strong cheddar”, stekt gul lök, syrad jalapeño & Srirachamajonnäs samt rostat briochebröd med sesamfrö.

Med trippeltillagade pommes frites 220

The vegetarian “Spice Girl” burger 180

Sauterad svamp,”Seriously strong cheddar”, stekt gul lök, syrad jalapeño & Srirachamajonnäs samt rostat briochebröd med sesamfrö.

Med trippeltillagade pommes frites 220

Kalvschnitzel “Björn Frantzén” 295

Konfiterad potatis ”hommage Stephen Harris”, sardellsmör, grillad citron samt rödvinsky & ärtsallad.

 

 

DESSERT

”Eton mess” 105

Hallon, lavendel, maränger & vanilj.

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée 90

Sticky toffee pudding 120

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

Rabarbersmulpaj med vijol & vaniljsås 115

Madeleinkakor 45

Honung, citron & bipollen.

Kaffegodis 65

Glass eller sorbet 40

Ett urval av ostar 125

Kompott & frukt- & nötbröd.

Nyheter

  • 22 maj, 2018

    Fira morsdag

    Fira Mamma den 27 maj Den 27 maj är...Läs mer

  • 6 mars, 2018

    Nya rätter inför våren!

    Köket har tagit fram nya vårinspirerade rätter som kommer...Läs mer

  • 29 januari, 2018

    Beer Makers Dinner med Macken

    Tillsammans legendariska microbryggeriet Macken har vi tagit fram en...Läs mer

  • 25 januari, 2018

    Fira alla hjärtans da…

    Som alla vet går den riktiga vägen till hjärtat...Läs mer