Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lör  12 - 01
Sön  12 - 00
 

Älghjärtat

SNACKS

Gougères fylld med engelsk cheddar 55

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Tryfferade Popcorn 60

Lagrad ost & torkad svart trumpetsvamp.

Friterade fläsksvålar med chipotlemajonnäs 65

Foie Gras- & kycklinglever parfait 80

Rostad brioche, chutney på schalottenlök, rå svamp & havssalt.

 

FÖRRÄTTER

Handskuren tartar på sotad kronhjort med hasselnötsmajonnäs 165

Rostad palsternackspuré, gelé på svarta vinbär, krispig rödkål & kryddig krasse.

Halstrad kammussla ”signatur” 210

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Lobster roll med jalapeño & gurka 195

Färsk hummer, rostad brioche, kräftstjärtar, paprika- & chilimajonnäs samt espelettepeppar.

 

HUVUDRÄTTER

Ugnsbakad Skreirygg med blåmusslor & algsmör 290

Glaserade morötter, bakad fänkål, lameller av Roscofflök, smörad musselbuljong & sjökorall.

Oxribs ”Stroganoff” 295

Oxribs ”24h”, shoestring fries, karamelliserad lök, vitlöks- & dillpicklad gurka, smörstekta champinjoner & smetana.

Fish & chips ”TFE” 255

Friterade torskslag, trippeltillagade pommes frites, dill- & kaprismajonnäs, picklade grönsaker & grillad citron.

Filé från Ibericogris med ostronskivling på landgång 325

Svartpepparsky, picklad rättika, krispig mandelpotatis & spetskål stuvad i tryffelbéchamel.

Kalvnacke ”48 h” to share 495

Crème på rostad jordärtskocka, sherrysås, skogssvampsoppa, sotade bönor, rostad vitlök & timjan.

The ”Spice Girl” burger 180

Gjord på oxhögrev, bringa & talg, knaperstekt bacon, ”Seriously strong cheddar”, stekt gul lök, syrad jalapeño & Srirachamajonnäs samt rostat briochebröd med sesamfrö. 

Med trippeltillagade pommes frites 240

The vegetarian “Spice Girl” burger 180

Sauterad svamp,”Seriously strong cheddar”, stekt gul lök, syrad jalapeño & Srirachamajonnäs samt rostat briochebröd med sesamfrö. 

Med trippeltillagade pommes frites 240

Skogssvamp, ägg 63,4° & rotselleri 235

Ekologiskt ägg från Sanda hönseri, ragu på skogschampinjon & rostad jordärtskocka, syrad pärllök, pinjenötter samt Comté.

 

DESSERTER

”Eton mess” 105

Kompott på angelinoplommon med valnötsmousse, pumpaglass, grönpepparmaräng, kanderade valnötter & citrontimjan.

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée 90

Sticky toffee pudding 120

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

Tarte tatin to share 210

Svenska vinteräpplen, calvados & yoghurtsorbet.

Ett urval av ostar 125

Kompott & frukt- & nötbröd.

Nyheter

  • 29 januari, 2018

    Beer Makers Dinner med Macken

    Tillsammans legendariska microbryggeriet Macken har vi tagit fram en...Läs mer

  • 25 januari, 2018

    Fira alla hjärtans da…

    Som alla vet går den riktiga vägen till hjärtat...Läs mer

  • 7 december, 2017

    Jobba med oss!

    Nu söker vi: Servispersonal VAR: The Flying Elk, Stockholm VARAKTIGHET: Tillsvidare...Läs mer

  • 22 november, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Stockholm Brewing Co. bjuder in till Älghjärtat den 5 december...Läs mer