Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lördag  12 - 01
Söndag  12 - 00
 

Back Bar

 

Snacks & förrätter

Gougères fylld med engelsk cheddar 55

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Kryddiga kycklingvingar 75

Smält smör, stilton & friterad persilja.

Friterade fläsksvålar med chipotlemajonnäs 65

Tryfferade popcorn 60

Riven gruyère & torkad trumpetsvamp.

Dykfångad pilgrimsmussla ”Signatur” 210

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Handskuren tartar på sotad krokhängd oxfilé med murkelemulsion 180

Grön sparris, parmesan & torkad rostad sallad.

”English Breakfast” 185

Brödstekt anklever, sidfläsk glaserat med svampkaramell, vaktelägg, torkad tomat, coco blancbönor & löksky.

Huvudrätter

Ugnsbakad skrei med Avrugakaviar, ostronblad & citronsabayon 295

Saltad gurka, sjökorall samt velouté på rökt torsk & irländsk whiskey.

Fläsk, shiitake, umami & vattenkrasse Halv 160 / Hel 260

Umamisallad med ungsstekt grissida, frasig lök, sojapicklad shiitakesvamp & pecorino.

Fish & chips ”TFE” 255

Friterade torskslag, pommes frites tillagade 2 gånger, curryremoulad, picklade grönsaker & grillad citron.

Smörstekt pärlhöna med kronärtskockscrème, spritärter & rostade hasselnötter 290

Friterad kronärtskocka, ärtskott samt rostad kycklingvelouté med smak av grillad citron & persilja.

”The Dirty Yankee burger” 210

Välhängd oxhögrev, briochebröd med blå vallmofrön, stekt silverlök med svart Sarawakpeppar, rå silverlök, rökt majonnäs, barbecuesås, lagrad cheddar & glaserat bacon.

med dubbeltillagade pommes stripes 245

Vegetarisk ”The Dirty Yankee” burger 210

Med smörstekt skogssvamp.

Gryta på rotselleri ”barbecue” 260

Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.

Hängmörad entrecôte med ramslök & toppmurklor 395

Nyfriterade ”hash browns”, sotade löklameller, vinägersky & smält tryffelsmör.

Efterrätter

”Eton mess” 105

Glasrabarber med mandelmaränger, vaniljmousse, soltorkade jordgubbar & rosenblad.

Lakritscrème brûlée med färska hallon 90

Glass eller sorbet 40

Sticky toffee pudding 120

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

Ett urval av ostar 125

Kompott & frukt- & nötbröd.

Nyheter

  • 23 maj, 2017

    Burger Bonanza 2017 de…

    Den fjärde juni är det äntligen dags för årets...Läs mer

  • 22 maj, 2017

    Säsongsavslutning av …

    Stor säsongsavslutning av Music Quiz! Kvällen till ära kommer...Läs mer

  • 15 maj, 2017

    Kom och fira morsdag p…

    På söndag den 28:e firar vi alla mammor hela...Läs mer

  • 27 april, 2017

    Vårstädning i menyn

    Nu när solen börjar värma har vi gjort en...Läs mer