Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lör  12 - 01
Sön  12 - 00
 

Älghjärtat

SNACKS

Gougères fylld med engelsk cheddar 55

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar

Tryfferade Popcorn 60

Riven Gruyère & torkad svart trumpetsvamp

Friterade fläsksvålar med chipotlemajonnäs 65

Snigel- & svart trumpetsvamptoast 75

Focaccia med salsa verde, rostad schalottenlök & friterad kruspersilja

FÖRRÄTTER

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår 165

Serveras med senapspickles, aioli, timjan, lagrad ost & smörstekt levainbröd

Halstrad pilgrimsmussla ”signatur” 210

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör                                

Oxsvansravioli med pepparrotsvelouté & friterad shimeji 170

Rostade hasselnötter, dragon & oxsteksky smaksatt med äppelbalsamvinäger

Sallad med marinerad kronärtskocka, Valenciamandlar & lättrökt saltbakad Rattepotatis 155 / 235

Stekt svartrot, kronärtskockspuré, späda skott & tryfferad parmesancrème

HUVUDRÄTTER

Gräddstekt torskrygg med glaserad kål & kålrabbi ”escabeche” 315                  

Serveras med hollandaisesås toppad med rökt bacongrädde & gräslök

Konfiterat lammlägg 295

Majs- & svamp-mac´n´cheese, sallad på vattenkrasse samt salsa verde

Fish & chips ”tfe” 255

Friterade torskslag, dubbelfriterade pommes stripes, curryremoulad, picklade grönsaker & grillad citron

Oxribs ”Rossini” 425

Hällstekta oxrevben “24h” på smörstekt toast med bräckt foie gras, färsk tryffel, madeirasky, sotade bönor, karamelliserad rödlök & silverlöksgratäng

”Pot au feu” 2 share 890

Hel smörstekt hummer & ugnsbakad fransk gårdskyckling   serverade med dragoninfuserad kycklingconsommé, färska örter, rostade rotsaker samt krämig hummersoppa

The “Reuben” Burger 210

Välhängd oxhögrev, rostat rågbröd, surkål, Gruyère, bräckt rimmad oxbringa samt senapspicklad gul lök

Med dubbelfriterade pommes stripes 245

Vegetarisk The “Reuben” Burger 210

Med sautérad svamp.

Med dubbelfriterade pommes stripes 245

Skogssvamp, ägg 63,4° & jordärtskocka 220

Ekologiskt ägg från Sanda hönseri, ragu på skogschampinjon & rostad jordärtskocka, picklad rättika, pinjenötter samt Comté

Lägg till italiensk hösttryffel 75

DESSERTER

”Eton Mess” 105

Kompott på Angelinoplommon med valnötsmousse, pumpaglass, grönpepparmaräng, kanderade valnötter & citrontimjan

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée 90

Sticky toffee pudding 120

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära

TFE “after eight” 110

Chokladtartlett med päronkompott & myntaglass

Ett urval av ostar 125

Kompott & frukt- & nötbröd

Nyheter

  • 22 november, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Stockholm Brewing Co. bjuder in till Älghjärtat den 5 december...Läs mer

  • 6 november, 2017

    Fira fars dag hos oss …

    Nu på söndagen den 12 november är det dags...Läs mer

  • 5 oktober, 2017

    Battle of the Brits i …

    Brittisk (och brittrelaterad) musik serveras i Älghjärtat var tredje...Läs mer

  • 29 augusti, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Skånska Klackabacken bjuder in till Älghjärtat den 12 september Fem...Läs mer