Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lör  12 - 01
Sön  12 - 00
 

Älghjärtat

 

Snacks & förrätter

Gougères fylld med engelsk cheddar 55

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Friterade fläsksvålar med chipotlemajonnäs 65

Tryfferade Popcorn 60

Riven Gruyère & torkad trumpetsvamp.

Snigel- & svart trumpetsvamptoast 75

Focaccia med salsa verde, rostad schalottenlök & friterad kruspersilja.

Kroketter på kalvtunga & Karljohansvamp serveras med sauce Gribiche 70

Oxsvansravioli med bräserad vårlök & pepparrotsvelouté 175

Oxsteksky smaksatt med äppelbalsamvinäger, timjanolja & krispig schalottenlök.

Saltbakade gulbetor med getost & färska fikon 160

Ängssyra, rostade valnötter & vinägrett på granatäpple.

Löjrom från Kalix 195

Langos på blomkål & dinkel med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt inlagd lök.

Sallad på Vikentomater med Auroralax & persika smaksatt med vanilj 180

Kräftstjärtar, Marconamandlar, grillad fänkål samt crème frâiche med citronverbena & svartpeppar.

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår med senapspickles 165

Aioli, timjan, lagrad ost, salladslök & rågkrisp.

Dykfångad pilgrimsmussla ”Signatur” 210

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Huvudrätter

Gräddstekt torskrygg med glaserad kål & kålrabbi ”escabeche” 315

Serveras med hollandaisesås toppad med rökt bacongrädde & gräslök.

Sallad på Vikentomater med Auroralax & persika smaksatt med vanilj 265

Kräftstjärtar, Marconamandlar, grillad fänkål samt crème frâiche med citronverbena & svartpeppar.

Fiskgratäng ”TFE” DAGSPRIS

Smörbakad piggvarsfilé med pommes duchesse, smörad vinsås,
pocherad kungskrabba, Arenkhakaviar & syrad gurka.

Konfiterat lammlägg 295

Majs- & svamp-mac´n´cheese, sallad på vattenkrasse samt salsa verde.

Oxribs ”Rossini” 425

Hällstekta oxrevben “24h” på smörstekt toast med bräckt foie gras, färsk tryffel, madeirasky, sotade bönor, karamelliserad rödlök.

Gryta på rotselleri ”barbecue” 260

Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.

”Pot au feu” 2 share 945

Hel smörstekt hummer & ugnsbakad fransk gårdskyckling serverade med dragoninfuserad kycklingconsommé, färska örter, rostade rotsaker samt krämig hummersoppa.

KLASSIKER

Fish & chips ”TFE” 255

Friterade torskslag, pommes frites tillagade 2 gånger, curryremoulad, picklade grönsaker & grillad citron.

”The Double mc B burger” 245

Välhängd oxhögrev, briochebröd med blå vallmofrön, russiandressing, dill- & vitlökspickladgurka, Mimolette, hackadsilverlök & isbergssallad.
Serveras med ost-& örtslungade dubbelfritterade pommes stripes

Kalvschnitzel “Björn Frantzén” 295

Färskpotatis, sardellsmör, grillad citron samt rödvinsky & ärtsallad.

Efterrätter

”Eton mess” 105

Färska svenska jordgubbar, vaniljmousse, maränger med rostade korianderfrön, soltorkade jordgubbar samt jordgubb- & limesorbet.

Lakritscrème brûlée med färska hallon 90

Sticky toffee pudding 120

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

Citrontartlett 110

Maräng & citronverbenasorbet.

Kaffegodis 65

Glass eller sorbet 40

Ett urval av ostar 145

Kompott & frukt- & nötbröd.

Nyheter

  • 29 augusti, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Skånska Klackabacken bjuder in till Älghjärtat den 12 september Fem...Läs mer

  • 1 augusti, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Den 12 september är det dags för ännu en...Läs mer

  • 23 maj, 2017

    Burger Bonanza 2017 de…

    Den fjärde juni är det äntligen dags för årets...Läs mer

  • 22 maj, 2017

    Säsongsavslutning av …

    Stor säsongsavslutning av Music Quiz! Kvällen till ära kommer...Läs mer