Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Sön - tis  18 - 00
Ons - tor  18 - 01
Fre - lör  17 - 01
 

Back Bar

 

Snacks & förrätter

Gougères fylld med engelsk cheddar 55

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Kryddiga kycklingvingar 75

Smält smör, stilton & friterad persilja.

Friterade fläsksvålar med chipotlemajonnäs 65

Tryfferade popcorn 60

Riven gruyère & torkad trumpetsvamp.

Dykfångad pilgrimsmussla ”Signatur” 210

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår med senapspickles 165

Aioli, timjan, lagrad ost, salladslök & rågkrisp.

”English Breakfast” 185

Brödstekt anklever, sidfläsk glaserat med svampkaramell, vaktelägg, torkad tomat, coco blancbönor & löksky.

Fläsk, shiitake, umami & vattenkrasse Halv 160 / Hel 260

Umamisallad med ungsstekt grissida, frasig lök, sojapicklad shiitakesvamp & pecorino.

Huvudrätter

Ugnsbakad fjällröding med smörglaserade vårprimörer & forellrom 315

Saltad gurka, sjökorall samt velouté på rökt torsk & irländsk whiskey.

Konfiterat lammlägg 295

Majs- & svamp-mac´n´cheese, sallad på vattenkrasse samt salsa verde.

Fish & chips ”TFE” 255

Friterade torskslag, pommes frites tillagade 2 gånger, curryremoulad, picklade grönsaker & grillad citron.

Smörstekt pärlhöna med kronärtskockscrème, spritärter & rostade hasselnötter 290

Friterad kronärtskocka, ärtskott samt rostad kycklingvelouté med smak av grillad citron & persilja.

Hängmörad entrecôte med kirskål & shimeji 395

Nyfriterade ”hash browns”, sotade löklameller, vinägersky & smält tryffelsmör.

”The Double mc B burger” 210

Välhängd oxhögrev, briochebröd med blå vallmofrön, russiandressing, dill- & vitlökspickladgurka, Mimolette, hackadsilverlök & isbergssallad.

Med ost-& örtslungade dubbelfritterade pommes stripes. 245

Vegetarisk ”The double mc B burger” 210

Med smörstekt skogssvamp.

Gryta på rotselleri ”barbecue” 260

Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.

Efterrätter

”Eton mess” 105

Glasrabarber med mandelmaränger, vaniljmousse, soltorkade jordgubbar & rosenblad.

Lakritscrème brûlée med färska hallon 90

Glass eller sorbet 40

Sticky toffee pudding 120

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

Ett urval av ostar 125

Kompott & frukt- & nötbröd.

Nyheter

  • 23 maj, 2017

    Burger Bonanza 2017 de…

    Den fjärde juni är det äntligen dags för årets...Läs mer

  • 22 maj, 2017

    Säsongsavslutning av …

    Stor säsongsavslutning av Music Quiz! Kvällen till ära kommer...Läs mer

  • 15 maj, 2017

    Kom och fira morsdag p…

    På söndag den 28:e firar vi alla mammor hela...Läs mer

  • 27 april, 2017

    Vårstädning i menyn

    Nu när solen börjar värma har vi gjort en...Läs mer