Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lördag  12 - 01
Söndag  12 - 00
 

Back Bar

Snacks & förrätter

Gougères fylld med engelsk cheddar 55 kr

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Kryddiga kycklingvingar 75 kr

Smält smör, stilton & friterad persilja.

Friterade fläsksvålar med chipotlemajonnäs 65 kr

Tryfferade popcorn 60 kr

Riven gruyère & torkad trumpetsvamp.

Dykfångad pilgrimsmussla ”Signatur” 210 kr

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Handskuren tartar på sotat lamm ”lamm i dill” 155 kr

Ättiksmajonäs, frasig lök, picklad morot & råhyvlad blomkål.

”English Breakfast”

Brödstekt anklever, sidfläsk glaserat med svampkaramell, vaktelägg, torkad tomat, coco blancbönor & löksky.

Huvudrätter

Ugnsbakad skrei med Avrugakaviar, ostronblad & citronsabayon 295 kr

Saltad gurka, sjökorall samt velouté på rökt torsk & irländsk whiskey.

Vintersallad ”TFE” 220 kr

Sallad på pumpa med getost & picklad shimejisvamp, rillettes på svensk ekologisk lantkyckling samt kyckling- & valnötsemulsion.

Fish & chips ”TFE” 255 kr

Friterade torskslag, pommes frites tillagade 2 gånger, curryremoulad, picklade grönsaker & grillad citron.

Filé från Ibericogris, skogssvamp & frasig lök på landgång 320 kr

Svartpepparsky, persilja & färsk kål stuvad i tryffelbéchamel.

”The Dirty Yankee burger” 210 kr

Välhängd oxhögrev, briochebröd med blå vallmofrön, stekt silverlök med svart Sarawakpeppar, rå silverlök, rökt majonnäs, barbecuesås, lagrad cheddar & glaserat bacon.

med dubbeltillagade pommes stripes 245 kr

Vegetarisk ”The Dirty Yankee” burger 210 kr

Med smörstekt skogssvamp.

Gryta på rotselleri ”barbecue” 290 kr

Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.

Hällstekt tournedos på oxfilé 445 kr

Trippeltillagade pommes frites “TFE”, sauce Béarnaise, steksky & lökringar.

Paj på långkokt oxbringa med kyckling- & ankleverparfait 235kr

Portvinspicklad röd steklök, squash & karamelliserad apelsin.

Efterrätter

”Eton mess”  105 kr

Svenska vinteräpplen på två sätt, citronmaränger, kardemummamousse, yoghurtsorbet samt punschsirap.

Vaniljcrème brûlée 90 kr

Hjortron, rostad mandel & citrontimjan.

Glass eller sorbet 40 kr

Sticky toffee pudding 120 kr

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

Ett urval av ostar 125 kr

Kompott & frukt- & nötbröd.

Nyheter

  • 6 mars, 2017

    Beer makers dinner med…

    Det här vill du inte missa! Nya Zeeland möter...Läs mer

  • 24 februari, 2017

    Sportlovsveckan på Th…

    Under vecka 9 har vi öppet som vanligt. Flera...Läs mer

  • 6 februari, 2017

    The Flying Elk nominer…

    Nomineringarna för årets upplaga av Gulddraken i kategori krog...Läs mer

  • 23 januari, 2017

    Fira Alla Hjärtans dag

    Den 14 februari är det dags att fira Alla...Läs mer