Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lör  12 - 01
Sön  12 - 00
 

Menyn

Vid reservation för större sällsap erbjuder vi två menyer.
Önskar ni beställa på plats kommer köksmästaren välja ut 2 förrätter & 2 varmrätter.
Observera att mindre justering kan ske beroende på säsong och tillgång till råvaror. Samma meny gäller för samtliga i sällskapet.

Björn Frantzéns avsmakning – 695 kr

Äppelmacaron med anklever

Picklade & torkade rönnbär samt tagetesört.

Löjrom från Kalix

Langos på blomkål & dinkel med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt inlagd lök.

Halstrad pilgrimsmussla ”signatur”

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Oxsvansravioli med krispig schalottenlök & pepparrotsvelouté

Oxsteksky smaksatt med äppelbalsamvinäger samt timjan.

Filé från Ibericogris samt trattkantareller på landgång

Svartpepparsky, picklad rättika, krispig mandelpotatis & spetskål stuvad i tryffelbéchamel.

Eton Mess

Färska svenska jordgubbar, vaniljmousse, maränger med rostade korianderfrön, soltorkade jordgubbar samt jordgubb- & limesorbet.

Kaffegodis


Björn Frantzén rekommenderar – 545 kr

Gougères fyllda med engelsk cheddar

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Löjrom från Kalix

Langos på blomkål & dinkel med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt inlagd lök.

Oxribs ”Stroganoff”

Oxribs ”24h”, shoestring fries, karamelliserad lök, vitlöks- & dillpicklad gurka, smörstekta champinjoner & smetana.

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée

Nyheter

  • 5 oktober, 2017

    Battle of the Brits i …

    Brittisk (och brittrelaterad) musik serveras i Älghjärtat var tredje...Läs mer

  • 29 augusti, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Skånska Klackabacken bjuder in till Älghjärtat den 12 september Fem...Läs mer

  • 1 augusti, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Den 12 september är det dags för ännu en...Läs mer

  • 23 maj, 2017

    Burger Bonanza 2017 de…

    Den fjärde juni är det äntligen dags för årets...Läs mer