Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lör  12 - 01
Sön  12 - 00
 

Menyn

Under helgluncherna har vi utvalda delar från menyn nedan, självklart finns alltid våra klassiker med.

SNACKS

Gougères fylld med engelsk cheddar 55

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Friterade fläsksvålar med chipotlemajonnäs 65

Tryfferade Popcorn 60

Riven Gruyère & torkad trumpetsvamp.

Snigel- & svart trumpetsvamptoast 75

Focaccia med salsa verde, rostad schalottenlök & friterad kruspersilja.

Kroketter på kalvtunga & Karljohansvamp serveras med sauce Gribiche 70

 

 

FÖRRÄTTER

Oxsvansravioli med pepparrotsvelouté & friterad shimeji 175

Rostade hasselnötter, dragon & oxsteksky smaksatt med äppelbalsamvinäger.

Saltbakade gulbetor med getost & färska fikon 160

Ängssyra, rostade valnötter & vinägrett på granatäpple.

Löjrom från Kalix 195

Langos på blomkål & dinkel med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt inlagd lök.

Sallad med marinerad kronärtskocka, Valenciamandlar & lättrökt saltbakad Rattepotatis 155

Stekt svartrot, kronärtskockspuré, späda skott & tryfferad parmesancrème.

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår med senapspickles 165

Serveras med senapspickles, aioli, timjan, lagrad ost & smörstekt levain.

Dykfångad pilgrimsmussla ”Signatur” 210

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

 

 

VARMRÄTTER

Gräddstekt torskrygg med glaserad kål & kålrabbi ”escabeche” 315

Serveras med hollandaisesås toppad med rökt bacongrädde & gräslök.

Sallad med marinerad kronärtskocka, Valenciamandlar & lättrökt saltbakad Rattepotatis 235

Stekt svartrot, kronärtskockspuré, späda skott & tryfferad parmesancrème.

Fiskgratäng ”TFE” DAGSPRIS

Smörbakad piggvarsfilé med pommes duchesse, smörad vinsås,
pocherad kungskrabba, Arenkhakaviar & syrad gurka.

Oxribs ”Stroganoff” 295

Oxribs ”24h”, shoestring fries, karamelliserad lök, vitlöks- & dillpicklad gurka, smörstekta champinjoner & smetana.

Filé från Ibericogris samt trattkantareller på landgång 325

Svartpepparsky, picklad rättika, krispig mandelpotatis & spetskål stuvad i tryffelbéchamel.

Skogssvamp, ägg 63,4° & jordärtskocka 220

Ekologiskt ägg från Sanda hönseri, ragu på skogschampinjon & rostad jordärtskocka, syrad pärllök, pinjenötter samt Comté.

”Pot au feu” 2 share 890

Hel smörstekt hummer & ugnsbakad fransk gårdskyckling serverade med dragoninfuserad kycklingconsommé, färska örter, rostade rotsaker samt krämig hummersoppa.

 

 

KLASSIKER

Fish & chips ”TFE” 255

Friterade torskslag, pommes frites tillagade 2 gånger, curryremoulad, picklade grönsaker & grillad citron.

The “Reuben” Burger 245

Välhängd oxhögrev, rostat rågbröd, surkål, Gruyère, bräckt rimmad oxbringa samt senapspicklad gul lök.
Serveras med ost-& örtslungade dubbelfritterade pommes stripes.

The vegetarian “Reuben” Burger 245

Sauterad svamp, rostat rågbröd, surkål, Gruyère samt senapspicklad gul lök. Serveras med ost-& örtslungade dubbelfritterade pommes stripes.

Kalvschnitzel “Björn Frantzén” 295

Konfiterad potatis ”hommage Stephen Harris”, sardellsmör, grillad citron samt rödvinsky & ärtsallad.

 

 

DESSERT

”Eton mess” 105

Kompott på angelinoplommon med valnötsmousse, pumpaglass, grönpepparmaräng, kanderade valnötter & citrontimjan.

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée 90

Sticky toffee pudding 120

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

TFE After eight 110

Chokladtartlett med päronkompott & myntaglass

Kaffegodis 65

Glass eller sorbet 40

Ett urval av ostar 145

Kompott & frukt- & nötbröd.

Nyheter

  • 5 oktober, 2017

    Battle of the Brits i …

    Brittisk (och brittrelaterad) musik serveras i Älghjärtat var tredje...Läs mer

  • 29 augusti, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Skånska Klackabacken bjuder in till Älghjärtat den 12 september Fem...Läs mer

  • 1 augusti, 2017

    Beer Makers Dinner med…

    Den 12 september är det dags för ännu en...Läs mer

  • 23 maj, 2017

    Burger Bonanza 2017 de…

    Den fjärde juni är det äntligen dags för årets...Läs mer