Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - Sön  15 - 00
 

Menyn

SNACKS

Gougères fylld med engelsk cheddar 60

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Tryfferade popcorn 65

Riven Comté & torkad svart trumpetsvamp.

Kryddiga kycklingvingar 70

Smält smör, bleu de Laqueuille & friterad persilja.

Castelvetrano- oliver 50

Saltade potatischips med tryffeldipp 55

Valenciamandlar 50

 

 

FÖRRÄTTER

Halstrad grön sparris 185

Rostade valnötter & beurre blanc med tryffel.

Saltkokt kungskrabba 190

Sauce Hollandaise, syrad morot & cayennepeppar.

”Salade Niçoise” 170

Sotad tonfisk, vaktelägg, variation på tomater, färska bönor samt basilikapistou & Taggiascheoliver.

Tartar “Kalv i dill” 165

Dillmajonnäs, ättikspicklade rotgrönsaker & krispig lök.

Halstrad kammussla ”Signatur” 195

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

 

 

VARMRÄTTER

Ungsbakad Fjällröding & sauce vin blanc med forellrom 280

Vittoppiga rädisor, grön sparris & lättkört potatis.

”Salade Niçoise” 270

Sotad tonfisk, vaktelägg, variation på tomater, färska bönor samt basilikapistou & Taggiascheoliver.

Smörbakad piggvar ”midsommar” 320

Konfiterad äggula, gräslök, gräddfil, smörslungad färskpotatis & matjesill från Norröna.

Hällstekt secreto Iberico med carciofini & pepprig sommarsquash 325

Picadillytomater, vinägerjus, lättrökta mandlar & rostad svensk färskpotatis.

Hel svensk vårkyckling 275

Kycklingmousseline, spritärter, gräslöksmajonäs, sommarkål, hasselnötter & rostad färsk vitlök.

Salade crème ninon 235

Bakat ägg 63,4° från Sanda, spritärtor, krispig persilja, rostade Valenciamandlar & lagrad comté.

Tartar ”kalv i dill” 265

Dillmajonäs, ättikspickalde rotgrönsaker, krispig lök & Pommes fites.

 

 

KLASSIKER

The ”Italian job” burger 180

Välhängd oxhögrev, bringa & talg, Mozzarella, cheddar, basilikamajonäs, semitorkade tomater, pickald Borretanelök & rostat briochebröd.

Med pommes frites 210

The vegetarian “Italian job” burger 180

Sauterad svamp, Mozzarella, cheddar, basilikamajonäs, semitorkade tomater, pickald Borretanelök & rostat briochebröd.

Med  pommes frites 210

Fish & Chips ”TFE” 255

Friterade torsklag, dubbelfriterade pommes frites, dill-& kaprismajonnäs, picklade grönsaker & grillad citron.

 

DESSERT

”Eton mess” 105

Jordgubbar, smultron, vit choklad & fläder.

Lakrits- & halloncrème brûlée 90

Madeleinkakor 45

Honung, citron & bipollen.

Glass eller sorbet 40

Ett urval av ostar 125

Kompott & frukt- & nötbröd.

Nyheter

  • 22 maj, 2018

    Fira morsdag

    Fira Mamma den 27 maj Den 27 maj är...Läs mer

  • 6 mars, 2018

    Nya rätter inför våren!

    Köket har tagit fram nya vårinspirerade rätter som kommer...Läs mer

  • 29 januari, 2018

    Beer Makers Dinner med Macken

    Tillsammans legendariska microbryggeriet Macken har vi tagit fram en...Läs mer

  • 25 januari, 2018

    Fira alla hjärtans da…

    Som alla vet går den riktiga vägen till hjärtat...Läs mer