Boka bord
Bokning  Online
Telefon  (+46)8 20 85 83
E-post  reservation@theflyingelk.se
Öppettider
Mån - tis  17 - 00
Ons - fre  17 - 01
Lördag  12 - 01
Söndag  12 - 00
 

Menyn

 

Ugnsbakad fjällröding med smörglaserade vårprimörer & forellrom 280

Lättrökt smörad vinsås, syrad gurka & brynt gemsallad.

Fläsk, shiitake, umami & vattenkrasse Halv 160 / Hel 260

Umamisallad med ungsstekt grissida, frasig lök, sojapicklad shiitakesvamp & pecorino.

Piggvar ”midsommar” med löjrom från Kalix DAGSPRIS

Konfiterad äggula, gräslök, gräddfil, smörslungad rattepotatis & matjessill från Norröna.

Konfiterat lammlägg 295

Majs- & svamp-mac´n´cheese, sallad på vattenkrasse samt salsa verde.

Smörstekt pärlhöna med kronärtskockscrème, spritärtor & rostade hasselnötter 290

Friterad kronärtskocka, ärtskott samt rostad kycklingvelouté med smak av grillad citron & persilja.

Hängmörad entrecôte med ramslök & toppmurklor 395

Nyfriterade ”hash browns”, sotade löklameller, vinägersky & smält tryffelsmör.

Gryta på rotselleri ”barbecue” 260

Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.

KLASSIKER

Fish & chips ”TFE” 255

Friterade torskslag, pommes frites tillagade 2 gånger, curryremoulad, picklade grönsaker & grillad citron.

”The Dirty Yankee burger” 265

Välhängd oxhögrev, briochebröd med blå vallmofrön, stekt silverlök med svart Sarawakpeppar, rå silverlök,rökt majonnäs, barbecuesås, lagrad cheddar & glaserat bacon. Serveras med trippeltillagade pommes frites.

Kalvschnitzel “Björn Frantzén” 295

Confiterad potatis, sardellsmör, grillad citron samt rödvinsky & ärtsallad.

Nyheter

  • 23 maj, 2017

    Burger Bonanza 2017 de…

    Den fjärde juni är det äntligen dags för årets...Läs mer

  • 22 maj, 2017

    Säsongsavslutning av …

    Stor säsongsavslutning av Music Quiz! Kvällen till ära kommer...Läs mer

  • 15 maj, 2017

    Kom och fira morsdag p…

    På söndag den 28:e firar vi alla mammor hela...Läs mer

  • 27 april, 2017

    Vårstädning i menyn

    Nu när solen börjar värma har vi gjort en...Läs mer